kolektivne odluke

Ćorić: Ne bih govorio o lojalnosti Divjak, o tome može pričati jedino premijer

09.10.2019 u 11:03

Bionic
Reading

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije u srijedu želio konkretno komentirati je li ministrica obrazovanja nelojalna Vladi jer zajedno sa sindikatima traži povećanje plaća u tom sektoru, poručivši da o nečijoj lojalnosti može pričati jedino premijer

"Kolegica Divjak, kao i svi mi, je član Vlade i u konačnici sve odluke o eventualnom povećanju plaća su kolektivne odluke Vlade. Osobno držim da povećanje plaća treba ići horizontalno, u pregovaranju koje vodi ministar rada i mirovinskog sustava, naravno, uz resorne ministre", kazao je Ćorić novinarima uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

"Ne bih govorio o lojalnosti, o tome može pričati jedino predsjednik Vlade", rekao je na opetovani upit je li Divjak lojalna Vladi.

Na upit je li teško braniti fiskalnu stabilnost kada netko pritišće i zahtijeva rashode u jeku predizbone godine, Ćorić je ustvrdio da su u posljednjih nekoliko godina po pitanju fiskalne stabilnosti odradili sjajan posao. "Mislim da se on može napraviti u 2020. i to zahtijeva svojevrstan napor svih resora i u konačnici eventualnu racionalizaciju, ali isto tako s druge strane zahtijeva iskorak u smjeru povećanja gospodarske aktivnosti", dodao je.

Drži da su proračuni u posljednjih nekoliko godina omogućili razvoj svim resorima, odnosno svim segmentima ekonomije. Vjeruje da će Vlada i u predizbornoj godini zadržati fiskalnu stabilnost, a osobno, kaže, nije pristalica otpuštanja ručne kočnice u izbornoj godini samo zato što je izborna godina.