FERRARI KOJI NIJE ZA UTRKE?!

Čolaku pet dana tajili da je Ivana poginula

20.11.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Automobilist Marin Čolak tvrdi da prometnoj nesreći kod Bosiljeva, u kojoj je poginula njegova suvozačica Ivana Obad, nije prethodila nikakva utrka njega i prijatelja autocestom. Pet dana su mu tajili da je djevojka poginula

Ovaj stav Čolak je više puta ponovio pred istražnim sucem koji ga je prekjučer, uz prisustvo odvjetnika Dubravka Čunka, saslušao u sobi Opće bolnice Karlovac, piše Novi list. Teza o utrci dala se, uz ostalo, izvući i iz same rekonstrukcije nesreće. Policija je, naime, potvrdila da je Čolakov Ferrari, prestrojavajući se iz lijeve u desnu cestovnu traku pri brzini od oko 200 kilometara na sat, svojim stražnjim dijelom bočno udario u prednji lijevi dio nabrijanog Nissana 350Z koji je vozio njegov prijatelj Dalibor Opačak.

No Čolak tvrdi da nikakve utrke nije bilo, prepričao je jučer Čunko novinarima, napominjući da Čolakov Ferrari 360 Modena ustvari uopće nije auto namijenjen cestovnim utrkama.

'Nije ni moglo biti utrke, jer, kako mi je rekao, Ford Focus i Nissan, koje su vozili njegovi prijatelji, puno su brži auti od njegovog Ferrarija', napomenuo je Čunko, ne odgovorivši osjeća li se njegov klijent krivim za nesreću.

Čolak se, po odvjetnikovim riječima, psihički osjeća vrlo loše te je shrvan zbog smrti suvozačice, 20-godišnje dubrovačke studentice Ivane Obad, koja je nakon prevrtanja ostala zarobljena u gorućem automobilu.

'Prvih pet dana mu uopće nisu htjeli reći da je djevojka mrtva. Strašno je potresen i kaže da ne zna kako će uopće više sjesti u auto, a kamoli nastaviti s profesionalnim trkama', ustvrdio je Čunko.

Marin Čolak će biti pušten iz bolnice u ponedjeljak ili utorak, ali, sada je to posve službeno, neće biti pritvoren. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu odbilo je žalbu Općinskog državnog odvjetništva koje je tražilo da se Čolaka nakon izlaska iz bolnice liši slobode. Preventivno je ipak odlučilo izreći mu mjeru opreza oduzimanjem vozačke dozvole sve do okončanja postupka.