EMOTIVAN GOVOR

Clinton se obratila javnosti: Ovaj poraz boli

09.11.2016 u 23:21

Bionic
Reading

Demokratska kandidatkinja za predsjednicu Hillary Clinton u srijedu je ponudila svom rivalu, budućem predsjedniku Donaldu Trumpu, da zajedno rade za dobrobit svoje države, te je izrazila nadu da će on biti uspješan vođa svih Amerikanaca

Donald Trump će biti naš predsjednik. Dugujemo mu otvoren um i šansu da vodi', rekla je Clinton pred stotinama svojih pristaša okupljenih u hotelu Manhattan.

'Sinoć sam čestitala Donaldu Trumpu i ponudila mu da zajedno radimo za dobrobit naše države. Nadam se da će biti uspješan predsjednik svih Amerikanaca', dodala je.

'Ovo nije rezultat koji smo priželjkivali i za koji smo toliko teško radili te mi je zbog vrijednosti koje dijelimo i zbog vizije koju imamo za našu državu žao što nismo pobijedili na ovim izborima', istaknula je Clinton.

Clinton je priznala da su joj rezultati koji su stigli u utorak navečer bili bolni te da je bila razočarana. Pozvala je svoje suradnike i pobornike da nastave raditi za bolju državu.

'Ovo je bolno, i tako će biti još dugo', naglasila je Clinton.

'No želim da zapamtite ovo: naša kampanja nikad nije bila o jednoj osobi ili o jednim izborima. Ona je bila o državi koju volimo i o izgradnji Amerike koja je puna nade, inkluzivna i velikog srca.'

Bivša prva dama, američka senatorica i državna tajnica dodala je kako su rezultati izbora pokazali da je narod duboko podijeljen, no da su birači izrazili svoje mišljenje.