'JA SAM DRŽAVNA TAJNICA, NE MOJ MUŽ'

Clinton se našla sa studentom na kojeg se izderala

12.08.2009 u 07:52

Bionic
Reading

Američka državna tajnica Hillary Clinton izgladila je stvari sa studentom na kojeg se izgalamila jer ju je naljutio svojim pitanjem za vrijeme javnog foruma u Kongu, priopćio je State Department u utorak

Obično staložena u javnim istupima, Clinton se u ponedjeljak izgalamila na studenta iz Konga koji ju je pitao za mišljenje njezina supruga o jednom vanjskopolitičkom pitanju odgovorivši mu: 'Moj suprug nije državni tajnik, ja sam!'.

'Želite da vam kažem što moj suprug misli?', ljutito je odgovorila Clinton kada ju je student sa sveučilišta u Kinshasi pitao što bivši američki predsjednik Bill Clinton misli o sporazumu između Kine i Demokratske Republike Kongo.

'Ako želite moje mišljenje, reći ću vam ga. Neću prenositi mišljenja svoga supruga', rekla je Clinton ne iznoseći dalje svoj stav o sporazumu 'minerali za infrastrukturu' između Kine i DR Konga.

Glasnogovornik State Departmenta PJ Crowley rekao je u utorak novinarima u Washingtonu da je Clinton odgovorila na ono što je mislila da je čula i da je 'reagirala na to'.

Bilo je nagađanja da je pitanje, postavljeno na francuskom jeziku, možda krivo prevedeno na engleski. Crowley se pozvao na izvješća u kojima se navodi da je student kasnije rekao da je mislio pitati za mišljenje predsjednika Baracka Obame, a ne 42. američkog predsjednika.

Glasnogovornik je kazao da se Clinton našla sa studentom i da su sve riješili. 'Ona je reagirala na ono što je čula, ali je riješila to sa studentom prije kraja foruma'.