MODNI EDITORIAL

Classy - Envy - Queen

17.02.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Najnoviji editorial inspiriran je pripovjetkom Snježna kraljica Hansa Christiana Andersena. Predivne fotografije potpisuje Andrina Perić, a koji su dizajneri zaslužni za outfit i što vam darujemo, saznajte u postu.


Ovaj je modni editorial nastao u jednoj od zagrebačkih šuma, jednog zimskog poslijepodneva, s jednom od najdražih mi fotografkinja - Andrinom Perić. Oni koji prate ModuKomodu od početaka znaju za Andrinine i moje sessione iza kojih, gotovo uvijek, stoji i pokoja avantura. Ni ovaj put nije bilo drugačije!

Ove, na prvu, poprilično idilične fotografije nastale su u suludim uvjetima na šumskom klizištu, u blatu do koljena i s nekoliko ispaljenih dimnih bombi. Andrina je vješto izbjegla blato i mrak koji je već lagano počeo padati, te uhvatila dimnu kulisu koja je predivnu zimsku idilu učinila još bajkovitijom (tnx Alex što si patila s nama). :)

Kad smo već kod bajki jedna od mojih omiljenih slavnog danskog pripovjedača Hansa Christiana Andersena jeSnježna kraljica (Snow Queen), na koju su me podsjetile fotografije koje upravo gledate. O ovoj 170 godina staroj pripovjetki sam autor je u jednom pismu napisao: 'Uživao sam pišući svoju najnoviju bajku, Snježnu kraljicu. Tako mi se urezala u mozak, da je upravo plesala po papiru'. Iako je u njoj ispričao mnogo svekolikih čudesnih zgoda i prikazao niz neobičnih osoba, ipak je u središtu zbivanja pripovijesti prijateljstvo i ljubav dvoje djece – djevojčice Gerde i dječaka Kaya. Andersen je u nizu pojedinosti prikazao da prava ljubav ne poznaje nikakve zapreke, i kako je ona nešto najdivnije i najbolje što ljudi posjeduju. Čudesa prirode, koja u životnoj svakidašnjici i obuzetosti igrom i radom, često i ne zapažamo, otkrivaju se i oživljuju u svoj ljepoti, govorio Andersen o cvijeću ili o snježnim pahuljicama.

Ovog puta ja sam preuzela ulogu negativke odnosno zavidne Snježne kraljice koja je svojim stilom začarala maloga Kaya. Upravo su classy, envy i queen highlightsi ovog modnog editoriala. CLO (classy ladies only) nakit su osmislile i izradile talentirane Aleksandra Rittig i Tena Vodopija. Svaka CLO ogrlica i narukvica je stopostotni ručni rad u kojem se dizajnerice koriste najfiniji konac, metalne dijelove od inoxa te ručno ušivaju brušene kristale i prekrasne ohridske bisere (na facebooku ModaKomoda potražite objavu za nagradnu igru u kojom poklanjamo ogrlice sa slika). Predivna bijela tilasta suknja rad je proslavljenog dizajnerskog dvojca - Nikice Ivančevića i Vjeke Franetovića koji se kriju iza branda Envy room, a crna kruna koja odaje zlu kraljicu je ručni rad Marije Koštić i Ane Fucijaš koje stoje iza branda 2Woman1SewingMachine

outfit: Envy room, Clo, 2Women1SewingMachine, styling: Petra Nižetić, hairstyle: Kevin Murphy Croatia, make up: Illamasqua, photo: Andrina Perić

U nastavku vam donosim radijsku priču Snježna kraljica za laku noć..jer kako kaže: 'Čuvaj to dete u sebi, trebaće ti društvo kad ti ostane niko.' M.N.