POLICIJSKA AKCIJA U VELESU

Članovi 'frankfurtske mafije' uhićeni u Makedoniji

18.02.2009 u 10:50

Bionic
Reading

Pet osoba iz makedonskog grada Velesa uhićeno je pod sumnjom da su dio lanca trgovine drogom u Njemačkoj i Austriji, priopćila je makedonska policija

Policija je kod osumnjičenih pronašla novac, drogu, pištolje i puške za koje nisu imali dozvolu, dokumente za transfer velikih iznosa novca, a imali su i skupe automobile koje je policija oduzela.

Makedonsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je akcija duže vrijeme planirana u suradnji s njemačkom i austrijskom policijom, prenosi mtsmondo.com.

Vrijednost heroina kojeg je ova grupa, poznata kao 'frankfurtska mafija', pustila u promet u Austriji procijenjena je na između 100.000 i 1,5 milijun eura, izjavio je glasnogovornik makedonske policije Ivo Kotevski, pozivajući se na procjene austrijske policije.

'Frankfurtska mafija' prisutna je u Velesu, 50 kilometara južno od Skoplja, već 10 godina. Regrutirala je stotinjak mladih da prodaju drogu u Njemačkoj i Austriji.

Prošlog mjeseca u Beču je uhićeno 14 stanovnika Velesa koji su preprodavali drogu po ulicama i parkovima glavnog grada Austrije.