KAJIN O EKSPLOZIJI U PAZINU

Cilj bombaškog napada je destabilizacija Istre

12.12.2008 u 13:24

Bionic
Reading

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas da je eksplozija u Pazinu imala za cilj destabilizaciju Istre, uvjeren da je taj bombaški napad bio naručen i najavljen

ZAGREB- 'Napad ima samo jedan cilj - destabilizacija Istre. To traje od ljeta, kada je Poreč išaran fašističkim simbolima, a u svemu tome Thompson je trebao služiti kao kulisa', izjavio je Kajin na konferenciji za novinare u Saboru.

Ocijenio je da Vilim Bon, 59-godišnjak koji je jučer ujutro postavio bombu na ulaz u pazinski Boćarski dom gdje je pjevač Marko Perković Thompson za desetak dana trebao održati koncert, nije radio sam niti na svoju ruku, te da je trebao u Istri postaviti još nekoliko eksplozivnih naprava.

'Bombaški napad je naručen i najavljen', rekao je Kajin, istaknuvši kako se Istra mora oduprijeti porukama nacionalne i druge mržnje, kakve, kazao je, na svojim koncertima iskazuje Thompson, za kojega je uvjeren da nema nikakve veze s bombaškim napadom u Pazinu.

'Što se više govori o porukama Thompsona to ga se više slabi. Što on Istri donosi osim mržnje i podjele po vjerskoj ili nacionalnoj osnovi', upitao je IDS-ov zastupnik.

'Thompson je, kako je najavljivao prije nekoliko mjeseci, u Istri trebao ubiti komunizam i izgleda da su ga neki bukvalno shvatili, ali ti dinamiti i njega bi mogli doći glave što se tiče popularnosti', rekao je Kajin.