POTRAGA U PLETERNICI

'Čika Pero' je posljednji puta viđen u petak u gradskom parku

20.11.2011 u 19:00

Bionic
Reading

Tri dana u Pleternici se bezuspješno traga za 86-godišnjim Petrom Živkovićem

Pripadnici Gorske službe spašavanja, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te policija i danas su intenzivno tragali za 86- godišnjim Petrom Živkovićem iz Pleternice koji je iz obiteljske kuće nestao u petak oko 16 sati. Tada je, prema riječima sina i snahe s kojima je starac živio, on pošao u uobičajenu šetnju ali se nije vratio kući pa su pozvali policiju.

Potraga je službeno pokrenuta u 22.30 sati, a do dva sata iza ponoći pretražena je okolica kuće i dio uz cestu.

'Dobili smo više dojava građana, a po današnjoj informaciji jednog od njih on je nestalog čovjeka vidio u petak oko 19 sati u parku u središtu grada. Jučer smo pretražili površinu od 200 hektara u krugu jednog kilometra a danas smo potragu proširili na kilometar i pol. Tijekom dana smo pregledati površinu od oko 400 hektara i 35 kilometara puta a u potragu su bila uključena i dva psa te čamac kojim je pretraživana Orljava. Nažalost, nikakvih tragova nema i sada se potraga nastavlja smanjenim intenzitetom ', kazao je danas kasno poslijepodne Dražen Mlinarić, pročelnik stanice GSS-a u Požegi.

U potrazi za nestalim Petrom Živkovićem sudjelovala su 22 pripadnika GSS-a, četiri policajca i petnaestak građana Pleternice. Podsjetimo, kada je otišao od kuće čika Pero, kako ga zovu Pleterničani, na na sebi je imao crnu jaknu, tamne hlače, crne cipele i crnu kapu 'šubaru' a svi koji o njemu imaju bilo kakvu informaciju mole se da to dojave najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.