MANJAK NOVCA

Cijene stanova padaju u cijeloj Hrvatskoj

27.08.2010 u 17:05

Bionic
Reading

Cijene stanova u kolovozu bilježe blagi pad u svim gradovima izuzev Splita

Najtraženiji stanovi u kolovozu, prema statistikama Crozilla.com, bili su u gradu Zagrebu, Splitsko-dalmatinskoj županiji (u kojoj prednjači interes za Split), Zadarskoj županiji, Primorsko-goranskoj te Osječko-baranjskoj županiji s gradom Osijekom.

Najveći je pad cijena u odnosu na srpanj zabilježen u Dubrovniku i iznosi šest posto, dok je Split jedini grad koji ovoga mjeseca bilježi blagi rast od 0,3 posto.

U Zagrebu prosječna cijena metra kvadratnog stana iznosi 1.848 eura, u Rijeci 1.707 eura, u Zadru 1.642 eura. Gradovi su to u kojima su se prosječne cijene spustile do jedan posto u odnosu na srpanj.

Najizraženiji pad zabilježen je u Dubrovniku je s cijenom od 3.358 eura, što predstavlja pad cijene za šest posto.

U samom centru grada Zagreba prosječna cijena metra kvadratnog u kolovozu bilježi blagi pad od 1,2 posto (u odnosu na prethodni mjesec) i sada iznosi 2.158 eura.

Cijena po metru kvadratnom u zagrebačkim naseljima u istočnom djelu je 1.805 eura, a u zapadnim 1.780 eura. Kao najpovoljniji i dalje se pokazuje Novi Zagreb u kojem za kupnju stana treba izdvojiti u prosjeku 1.581 eura po četvornome metru.