SINDIKALISTI ZGROŽENI

'Cijenama komunalija Bandić nas baca na koljena!'

19.12.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Najavu poskupljenja vode, komunalija i usluga ZET-a među prvima su osudili predstavnici Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS), poručivši da su zgroženi povećanjem cijena Zagrebačkog holdinga. Upozoravaju da će zbog takvih poteza građani biti 'bačeni na koljena'

'Povećanje cijena bit će udar koji većina građana neće moći podnijeti. Od onih koji upravljaju Gradom Zagrebom očekujemo odgovornost prema onima koji su im dali svoje povjerenje i ukazali čast pa bi bilo logično da se u ovoj dubokoj krizi traže rješenja koja će građanima olakšati stanje, a ne gurnuti ih još dublje', izjavio je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.

Iz te sindikalne središnjice upozoravaju da velik dio građana Zagreba živi na rubu egzistencije

'Građani su prisiljeni drastično štedjeti na odjeći, obući, kućanskim aparatima, popravcima u svojim domovima, energiji, potrošnji vode. Koliko je to moguće, mijenjaju navike pri kupnji higijenskih potrepština, a sve više štede i na hrani. Dignu li se sada cijene u Zagrebačkom holdingu, a radi se u pravilu o nečemu u čemu obitelji i građani ne mogu više štedjeti zbog vrste usluga i njihovih cijena, to će ih zbog udjela troška stanovanja u ukupnom mjesečnom trošku bacati na koljena', tuže se u NHS-u.

Smatraju neprihvatljivom izjavu gradonačelnika Milana Bandića o tome da se 'nepodizanjem cijena kreditiraju građani četiri godine'.

Nije Holding neuspješan zbog građana, pa da oni to moraju platiti, niti je neuspješan zbog zaposlenih u Holdingu, pa da se sve loše funkcioniranje tog megagubitaša lomi i preko jednih i preko drugih', naglasio je Sever, dodajući da sindikati očekuju od onih koji vode Zagreb da to čine služeći interesima građana.

Iz NHS-a još napominju da 'podizanje cijena Holdinga sigurno nije nešto što je u interesu građana, niti može pridonijeti njihovu zadovoljstvu, već će ih gurnuti još dublje u glib u koji su zbog krize, ali i cjelovite gospodarske i socijalne situacije - potonuli'.

U svom obraćanju javnosti NHS je zatražio odustajanje od podizanja cijena Holdinga te pozvao na hitnu sjednicu GSV-a Grada Zagreba da bi se na njoj raspravilo pitanje funkcioniranja Holdinga i naplaćivanja njegova lošeg funkcioniranja novcem građana i gospodarstva.