U DIP IDE PRAZNA KUTIJA

Cijelo selo Majići bojkotira izbore!

27.12.2009 u 13:25

Bionic
Reading

Okupljanjem u podne ispred biračkog mjesta, stanovnici Majića, vrgoračkog sela, započeli su svoj prosvjedni skup. Dogovorom svih, mještani Majića će bojkotirati današnje predsjedničke izbore

Nakon što državne institucije već godinama sustavno ignoriraju njihovu borbu da se čvor Ravča preimenuje u čvor Majići, na čijem se području nalazi čvor i naplatne kućice na izlazu s Dalmatine, i nakon uklanjanja njihovih tabli s oznakama mjesta, stanovnici su odlučili ignorirati izbore.

'Mi smo jedino selo u regiji koje nema ni table s oznakom mjesta, nikoga nije briga za nas, ne žele ispraviti pogrešku s nazivom čvora Ravča, a neki dan su uz pomoć policije uklonili naše table; zato mi prosvjedujemo i nećemo izići na glasovanje. To je zajednički i jedinstveni stav cijelog sela', izjavio nam je predsjednik MO Duško Majić.

'Odlučili smo cijeli dan do zatvaranja biračkog mjesta stajati tu i ne glasovati te večeras u Izborno povjerenstvo odnijeti praznu kutiju u znak protesta', odlučni su mještani, koji ne kriju svoju ljutnju na državne institucije koje su poslale policiju, dok su djelatnici Županijskih cesta otpilili njihove table.