PRIKRIVENA KAMPANJA

Čija je to PravDA?

11.11.2009 u 10:10

Bionic
Reading

Ako ste se pitali što predstavlja plakat s plavo-crvenim krugovima i natpisom 'PravDa', prestanite razbijati glavu, jer to je samo predizborni trik jednog od kandidata za predsjednika. 'PravDa' je prvi džambo-plakat SDP-ovca Ive Josipovića

Premda su nam u stožeru SDP-ova kandidata Ive Josipovića prije par dana rekli da će 'vizualni identitet kampanje' otkriti tek 19. studenoga kada počinje službena kampanja, Mirando Mrsić potvrdio je naše sumnje da je Josipović s plakatom 'PravDA' otvorio utrku za predsjednika.

'Ako bismo u jednoj jedinoj riječi htjeli sažeti što Ivo Josipović predstavlja i za što se bori - onda je to riječ pravda', rekao je Mrsić,uvjeren da je Hrvatska duboko nepravedna.

Plakat Nadana Vidoševića

No nije jedini Josipović 'zaobišao' pravilo da se prije službene kampanje ne troši novac na plakate. Nezavisni Nadan Vidošević 'rezervirao je' priličan velik broj svjetlećih panoa s porukom: 'Ovo mjesto rezervirano je za trećeg hrvatskog predsjednika.'

Podsjetimo, u njihovu stožeru rekli su da nam ne mogu proslijediti primjerke Vidoševićevih plakata, jer prije 19. studenog ne smiju promovirati kandidata nigdje drugdje nego na štandovima i u stožeru, jer se boje sukoba sa zakonom. Posebno, kažu, jer je Vidošević nezavisni kandidat, pa iza sebe nema nijednu stranku.

'Upitnik plakati' Vidoševića i Josipovića, iako ne previše kreativni, ipak su tračak svjetla na početku prilično monotone utrke za Pantovčak i monotonih plakata s usiljeno nasmiješenim kandidatima i njihovim apstraktnim porukama.