USUSRET (NE)POVJERENJU VLADI

Čija je istina? Hebrang: Onih koji su u većini

26.10.2010 u 23:36

Bionic
Reading

U Saboru je danas na meniju rasprava o nepovjerenju Vladi, no potpora koalicijskih partnera, a time i parlamentarne većine neupitna je

'SDSS će, kao i ostale članice koalicije, podržati Vladu', izjavio je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3.

'Svjesni smo nezadovoljstva građana. Ali ako samo srljamo, ako nedovoljno pripremljeni uđemo u promjene, napravit ćemo još gore. Naše društvo treba strukturalno početi mijenjati', istaknuo je Pupovac, komentirajući SDP-ovu prozivku na račun SDSS-a da ostankom uz premijerku omogućuju daljnju agoniju u Hrvatskoj.

Na pitanje je li Vlada stabilna i može li računati na čvrstu potporu SDSS-a, Pupovac je rekao da će SDSS kao i ostale članice koalicije, podržati Vladu.

Inače, SDP-ov prijedlog za iskazivanje nepovjerenja predsjednici Vlade Jadranki Kosor u saborsku je proceduru upućen na temelju prikupljenih potpisa 58 zastupnika iz SDP-a, HNS-a, IDS-a, HSU-a, HSP-a i Hrvatskih laburista.

Oni Kosor smatraju odgovornom za sve lošiju gospodarsku situaciju, neprovođenje reformi te gubitak vjerodostojnosti pred građanima zbog brojnih afera i unutarnjih sukoba u HDZ-u

Iz redova vlade, HDZ-a i vladajuće koalicije zadnjih dana odašilju poruke da je parlamentarna većina stabilna i da ne postoji nikakva mogućnost da većina od ukupno 153 saborska zastupnika premijerki iskaže nepovjerenje.

Predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Andrija Hebrang izjavio je sinoć da će njegova stranka na današnjoj sjednici odgovoriti istinom i argumentima na SDP-ov prijedlog.

'Istinom i argumentima na objede i laži', kazao je Hebrang u Saboru nakon sjednice Kluba HDZ-a, koja je trajala nešto manje od sat vremena.

Na sjednici je, uz zastupnike, bila i premijerka Jadranka Kosor i većina ministara, a raspravljalo se o točkama dnevnog reda saborske sjednice, pa i o SDP-ovom prijedlogu da se predsjednici Vlade izglasa nepovjerenje.

Na novinarsko pitanje čija je istina, budući da i SDP istim riječima najavljuje današnje istupe svojih zastupnika, Hebrang je odgovorio: 'Onih koji su u većini.'