HELIKOPTEROM PREBAČENI U RIJEKU

Cigarete zapalile auto, turisti teško opečeni

17.08.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Neobična nesreća dogodila se Austrijancu i Njemici u subotu, 14. kolovoza, kada su uz cestu u blizini Dragozetića na Cresu zaustavili svoj automobil koji se, nakon što su u njemu popušili nekoliko cigareta, zapalio

Po riječima liječnika iz KBC-a, Austrijanac je zadobio opekotine prvog stupnja, a Njemica je zadobila teške tjelesne ozljede, opekotine drugog stupnja, te se nalazi na respiratoru i u životnoj je opasnosti.

Zbog težine ozljeda s navedenim turistima nije bilo moguće odmah obaviti obavijesni razgovor, pa je lakše ozlijeđeni Austrijanac tek nakon dva dana policajcima ispričao da su putovali automobilom s neispravnim pokazivačem razine goriva te su u prtljažniku imali plastični spremnik od pet litara napunjen benzinom.

Nakon što su zapalili nekoliko cigareta u zaustavljenom vozilu, iz zadnjeg dijela vozila odjeknula je eksplozija, a požar je u nekoliko trenutaka progutao cijelo vozilo sa svim stvarima u njemu. Nesretni turisti uspjeli su izbjeći tragediju, zaustavili su prvo vozilo koje je naišlo i prevezlo ih do ambulante u Cresu, koja je o tome izvijestila policiju.

Kolima hitne pomoći turisti su prevezeni su u Dom zdravlja Mali Lošinj, a potom vojnim helikopterom u KBC Rijeka.

Očevidom je utvrđeno da je vozilo u potpunosti izgorjelo, a da se u unutrašnjosti vozila dogodila i eksplozija. Vozilo je vučnom službom prevezeno u dvorište Policijske postaje Mali Lošinj zbog daljnjeg kriminalističkog istraživanja.