KOLUMBIJA OPTUŽUJE

Chavez ugošćuje teroriste

16.07.2010 u 13:17

Bionic
Reading

Glasnogovornik predsjedništva Kolumbije, Cesar Velazquez, izjavio je da tajne službe i vojna kontraobavještajna služba njegove zemlje posjeduju pouzdane informacije o tome da se najmanje petero traženih visokih čelnika marksističke gerile nalazi u Venezueli

Prema Velazquezu, u Venezueli se nalaze šefovi Revolucionarnih snaga Kolumbije (FARC)Ivan Marquez, Rodrigo Granda alias Ricardo, Timoleon Jimenez alias Timochenko i German Briceno alias Grannobles. U Venezueli se nalazi još i čelnik Nacionalne vojske oslobođenja (ELN) Carlos Marin Guarin alias Pablito.

Informaciju je potvrdio i proširio ministar obrane Kolumbije Gabriel Silva, koji je kazao da njegovi ljudi znaju točnu poziciju kolumbijskih terorističkih kampova koji je venecuelanski predsjednik Hugo Chavez dozvolio postaviti na svom teritoriju. Silva je novinarima danas pokazao i video materijal u kojem se vidi kako se u Venezueli nalazi prvi čovjek FARC-a, Ivan Marquez

Informacije o suradnji Vlade Venezuele s kolumbijskom gerilom, s kojom Chavez posluje i vojno pomaže, počele su izlaziti na vidjelo još 2002. godine.

Sve se to potvrdilo kad je kolumbijska vojska u ožujku 2008. napala kamp FARC-a u Ekvadoru i kad je pao Raul Reyes, tadašnji glavni vojni zapovjednik FARC-a u čijem je kompjutoru nađeno mnogo informacija o suradnji FARC-a s vladom Huga Chaveza.

Chavez drži ratoborne govore na račun Kolumbije zbog namjere SAD-a da instalira svoju vojsku u nekim kolumbijskim bazama, a sve pod opravdanjem da će pomoći kolumbijskim oružanim snagama u borbi protiv raznih narkokartela.