ELIZABETA II. U BOLNICI

Charles i Camilla - 'kralj i kraljica na čekanju'

04.03.2013 u 11:42

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta II. primljena je u nedjelju poslijepodne u bolnicu u Londonu zbog gastroenteritisa. 'Kraljica je primljena u bolnicu King Edward VII. zbog simptoma gastroenteritisa', ističe glasnogovornik palače, dodajući da je njezina hospitalizacija 'mjera opreza' kako bi se kraljici 'omogućila bolja medicinska skrb'. Ipak, iza zidina palače postoji razlog za zabrinutost, piše CNN

Glavna briga je dehidracija, sasvim uobičajeno za svakoga tko pati od gastroenteritisa, obično se liječi tako što se izgubljene tjelesne tekućine nadomjeste vodom.

Iz tog je razloga odvedena u bolnicu King Edward VII, gdje je zadnji put bila prije 10 godina zbog operacije koljena.

Iako se navodi da je kraljičino zdravstveno stanje dobro, njezini savjetnici su svjesni da će doći do točke kada će morati usporiti.

Iz tog razloga su vojvoda i vojvotkinja od Cornwalla u zadnje vrijeme više angažirani u službenim obvezama jer se pripremaju za dan kada će i formalno zamijeniti kraljicu.

Izvor unutar kraljevskog dvora je kazao za CNN kako su Charles i Camilla suptilno stvorili ozračje proteklih godinu dana te su počeli izgledati i ponašati se poput kralja i kraljice u pripravnosti. No nikad popularniji William i njegova supruga Catherine su sada postali stariji članovi kraljevske obitelji.

'Ako se kraljicu uvjeri da smanji broj službenih obaveza, moći će to učiniti sa znanjem da će obiteljska 'tvrtka' ostati u dobrim rukama ', kazao je izvor.