BOJANJE TUNELA

Četvorka iz HAC-a napustila pritvor

09.02.2010 u 18:17

Bionic
Reading

Četvorica aktera akcije Nesklad, smijenjeni predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo te Marijo Lovrinčević, Goran Legac i Željko Kandžija, pušteni su danas da se brane sa slobode nakon nepuna dva i pol mjeseca provedena u pritvoru

Za razliku od njih, vlasnik imotske tvrtke Skladgradnja Slaven Žužul do daljnjeg ostaje u Remetincu, jer je nadležno državno odvjetništvo danas zatražilo proširenje istrage. Potvrdio je Jutarnjem listu glasnogovornik Županijskog suda, sudac Krešimir Devčić.

Kako se doznaje, tužiteljstvo u novom zahtjevu tereti Žužula za zloporabu položaja tešku oko 700.000 kuna, kao i za kazneno djelo zloporabe u gospodarskom poslovanju, kojom je za oko 7 milijuna kuna oštetio proračun RH, a stekao protupravnu imovinsku korist za Skladgradnju.

Podsjetimo, spomenuta petorka završila je u pritvoru potkraj studenog zbog sumnje da su, ugovorivši posao bojanja cijevi tunela Sveti Rok i Mala Kapela sa Skladgradnjom, napravili zloupotrebe teške najmanje 22 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tvrdi da je javni natječaj bio diskriminirajući, kao i da je ugovorena cijena bila prenapuhana, odnosno značajno veća od tržišne. Od 1. veljače svi su okrivljenici bili pritvoreni samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke koji su ispitani.