NITKO NIJE OPAZIO TRBUH?!

Četrnaestogodišnjakinja trudna sa 56-godišnjakom

08.01.2010 u 22:26

Bionic
Reading

Četrnaestogodišnja učenica osmog razreda jedne osnovne škole u Dalmaciji za dvadesetak dana rodit će dijete. Otac je njezin susjed, 56-godišnji poduzetnik. Potvrdu da je 56-godišnjak imao spolne odnose s danas 14-godišnjakinjom potvrdili su policija i županijsko odvjetništvo

Slučaj je, kako doznaje Večernji.hr, preuzeo Odjel za brak i obitelj Centra za socijalnu skrb, ali zbog zaštite djevojčice sve se drži u tajnosti. 'Nitko do Božića nije ni primijetio da je djevojčica trudna, nosila je vrlo široke majice i hlače i svi su mislili da se malo udebljala.

Nitko nije vidio njezin trbuh, koji je iz dana u dan rastao. Djevojčica je inače vrlo vrijedna, često je pomagala majci u poslovima čišćenja po kućama. Doduše, ponekad bi znala izgledati malo raščupano, kao pomalo zapušteno, ali to je zato što obitelj inače živi u teškim uvjetima', kazala je jedna mještanka.

Njezinu trudnoću nisu primijetili ni njezini roditelji, ali ni nastavnici u školi koju je pohađala redovito. 'Poznajem majku djevojčice, upitala sam je što se događa, a ona je samo rekla da ni sama ne zna što da misli. Rekla je da njezina kći puno jede. Nikome ni na kraj pameti nije bilo pomisliti da je trudna', dodala je druga mještanka.

Tvrde da 56-godišnjeg poduzetnika, za kojeg nemaju loše riječi, više ne viđaju te da pretpostavljaju da je u pritvoru. Muškarac je inače prije nekoliko godina ostao bez žene i nema djece. Kako se termin poroda približavao, djevojčica je završila i u bolnici.

'Ne bih zbog liječničke etike trebao iznositi potankosti o pacijentici, ali mogu potvrditi da je 14-godišnjakinja na odjelu i da čeka porod 20. siječnja. Porod bi trebao proći bez problema', rekao je šef ginekologije.

'Djevojčicu i njezino nerođeno dijete sada treba zaštititi od osude okoline i ružnog šaputanja. To dijete treba normalno nastaviti svoj život', dodao je šef ginekologije. Statistike pak govore da gotovo svake godine zatrudni i rodi oko dvije tisuće maloljetnih djevojaka, ali broj majki mlađih od 15 godina može se nabrojiti tek na prste obje ruke. Iako u ovom slučaju nije riječ o silovanju, muškarcu za 'spolni odnošaj s djetetom' prijeti od jedne do osam godina zatvora.