ZABIO SE U DRVO

Četrnaestogodišnjak poginuo na mopedu

27.09.2010 u 11:35

Bionic
Reading

Četrnaestogodišnji je motociklist poginuo, a njegov petnaestogodišnji suputnik ozlijeđen, nakon što su udarili u drvo koje se srušilo na cestu uslijed dotrajalosti i obilnih kiša

Na kolniku lokalne ceste u Okruglom Vrhu u nedjelju oko ponoć i pol dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradao maloljetni vozač rođen 1996. iz tog međimurskog mjesta.

'Upravljajući neregistriranim i tehnički neispravnim mopedom, koji je imao neispravne prednje kočnice i svjetlosno-signalni uređaji, i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, brzinu kretanja mopeda nije prilagodio stanju i osobinama ceste, odnosno zavojima i mokrom kolniku, kao i kiši te slaboj vidljivosti uslijed noći, zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u drvo koje se usred dotrajalosti i vremenskih uvjeta srušilo te prepriječilo prolaz preko cijele širine kolnika', izvijestili su iz PU međimurske, napominjući da je vozač mopeda koristio zaštitnu kacigu.

Usprkos tome, od zadobivenih ozljeda vozač je preminuo, pa je njegovo tijelo vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti obdukcija.

Putnik na mopedu, maloljetnik rođen 1995. iz Okruglog Vrha, prevezen je također vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je utvrđena laka tjelesna ozljeda, ali je ipak zadržan na liječenju.