HDSSB-OV BURIĆ

'Četiri HDZ-ova jahača apokalipse gaze vrijednost rata'

28.01.2011 u 16:55

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba HDSSB-a u Hrvatskom saboru Dinko Burić ustvrdio je danas da 'četiri HDZ-ova jahača apokalipse' gaze vrijednosti Domovinskog rata i uništavaju sudbine hrvatskih branitelja, pojasnivši da misli na predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor, potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa, predsjednika HVIDR-e i HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića te čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića

Premijerka Kosor, kazao je Burić na konferenciji za novinare u Saboru, srcedrapajućim i slatkorječivim izjavama zavodi branitelje, a onda dopušta njihov progon i tjeralice koje podiže srpski agresor, a ništa ne čini da ih na to upozori.

Za Šeksa je rekao da je bio glasnogovornik bivšeg premijera Sanadera i optužio ga je da je nazdravljao uhićenju generala Ante Gotovine te naveo da će biti upamćen po riječima 'locirati, identificirati, uhititi i transferirati', a ne kao tvorac 'božićnog Ustava'.

Burić je također ustvrdio da se Šeks u intervjuu Hrvatskom listu brani od istih optužaba koje je spakirao Branimiru Glavašu, a presuda Vrhovnog suda Glavašu, ocijenio je, izravno narušava temelje hrvatske državnosti i Domovinskog rata.

Predsjednik HVIDR-e i zastupnik Josip Đakić, po Burićevim riječima, opravdane prosvjede branitelja nazivao je bukom ulice i zajedno s ministrom branitelja Tomislavom Ivićem pozivao na njihov bojkot.

Licemjerno je da Đakić nakon bojkota braniteljskih prosvjeda sada najavljuje da će u ime HVIDR-e pokrenuti prosvjede, a to čini istoga dana kada Vlada na zatvorenoj sjednici donosi odluku da se Srpskom narodnom vijeću dodijeli 1,35 milijuna kuna iz državnog proračuna, a od toga 1,2 milijuna ide za financiranje SNV-a i njihovog lista koji sramotno pljuje po braniteljima Domovinskog rata, a 150 tisuća kuna za obnovu spomenika u Srbu, navodi Burić.

Đakićeva najava smjene ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića nije ništa drugo do zamagljivanje tih činjenica, dodaje Burić, i pita kako će Đakić moći nakon svega toga doći na braniteljski prosvjed u Vukovar kada će Vlada, kako je rekao, SNV-u i Zajedničkom vijeću općina dati ukupno 2,85 milijuna kuna.

Za Burića, četvrti HDZ-ov jahač apokalipse je Vojislav Stanimirović i njegov SDSS kao HDZ-ov koalicijski partner, jer kako je rekao, 'tko s vragom sadi tikve, o glavu mu se razbijaju'.