pokrenut nadzor

Četiri dana ležao mrtav u dubrovačkoj bolnici bez da su nadležni obavijestili obitelj

16.01.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Opća bolnica Dubrovnik pokrenula je unutarnji nadzor nakon što je utvrđeno da je na odjelu patologije muškarac ležao četiri dana bez da je o tome obaviještena njegova obitelj

Snaha preminulog muškarca rekla je da je o slučaju pisala ministru zdravstva Viliju Berošu, a za Dnevnik.hr je izjavila da je cijela obitelj zgrožena postupcima bolnice.

'Moj je svekar zbog moždanog udara u bolnicu primljen 2. siječnja ove godine. Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je... Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: "Kako vi ne znate?". Pita ona: "A što ne znam?". Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja', kazala je snaha muškarca.

Dodala je da je obitelji rečeno da može doći po stvari preminulog muškarca. Rekla je da su sve saznali u četvrtak te da su u petak došli u bolnicu.

'Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila', u nevjerici je dalje ispričala pokojnikova snaha. Dodala je da su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s 15. siječnjem.

Istaknula je da u postupanje nije bilo nikakve ljudskosti. 'Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno', naglasila je rekla je.

Ispričala je i da je svekrov liječnik nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oproste jer je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla.

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić rekao je za Dnevnik.hr da je u tijeku osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sljedeći tjedan. U izjavi za 24sata.hr Bekić je bio konkretniji kazavši da se radi o previdu od strane dežurne liječnice.

'Kazne za ovakav propust su predviđene, ali ne bih volio o tome govoriti dok Povjerenstvo na završi svoj posao. Liječnica se ispričala obitelji. Žao mi je što se to dogodilo u našoj bolnici. Ispričavam se obitelji, a isprike ću uputiti i njima osobno', kazao je ravnatelj Bekić za 24sata.