SLUČAJ KONČAR

Cetinski i ekipa zamračili 60,5 milijuna kuna?!

31.05.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Istarska policija daljnjim je kriminalističkim istraživanjem malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina za Danka Končara utvrdila da su prvoosumnjičena Vinka Cetinski i njezini suradnici oštetili 'kralja kroma' za još oko 6,2 milijuna kuna, čime se do sada utvrđeni iznos popeo na 60,5 milijuna kuna

Naime, utvrđeno je da su Vinka Cetinski (64), kao odgovorna osoba Kermas ulaganja, zajedno s Borisom Sorgom (50), Željanom Hrvatinom (42) i Marinom Sorgom (27), koristeći se svojom funkcijom te postupajući suprotno interesima trgovačkog društva iz Pule, tijekom 2007. i 2008. godine od prodavatelja kupovali nekretnine po znatno većim cijenama od uobičajenih na tom području, a u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih. Razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali su za sebe.

Prijavljeni su na taj način oštetili Danka Končara odnosno trgovačko društvo Kermas za još oko 6,2 milijuna kuna.

'Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, kao i pomaganja u istom kaznenom djelu, protiv prijavljenih je podneseno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Puli', izvijestila je istarska policija, dodajući i da se istraživanje nastavlja.