25. OBLJETNICA OLUJE

Čestitka državnom vrhu iz susjedstva: Naša borba u BiH još uvijek traje

05.08.2020 u 20:02

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je u srijedu hrvatskome državnome vodstvu 25. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluje poručujući kako su svi uspjesi ostvareni zajedništvom koje je i danas potrebno Hrvatima u BiH koji se još uvijek bore za jednakopravnost u toj zemlji.

"U ime Hrvata u Bosni i Hercegovini i u svoje osobno ime ovim putem želim vama i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja", navodi se u Čovićevoj čestitki predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, hrvatske vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

  • +22
Polaganje vijenaca državnog vrha i govori Andreja Plenkovića i Ante Gotovine Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Dodao je kako su hrvatski branitelji zajedništvom u Oluji zaustavili rat i donijeli slobodu, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini.

"Borba koju su oni vodili tada traje i danas, iako u drugom obliku i vođena drugačijim sredstvima. To posebno poznajemo i osjećamo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, čija borba za jednakopravnost, slobodu ispoljavanja identiteta, očuvanje kulture i jezika, kao i izbora legitimnih predstavnika našeg naroda na svim administrativno-političkim razinama, još uvijek traje", navodi se u Čovićevoj čestitki.