HSS I HSLS NA SABORU HDZ-A

'Čestitamo što ste izabrali ženu za predsjednicu'

04.07.2009 u 14:04

Bionic
Reading

Predsjednici HSS-a i HSLS-a Josip Friščić i Đurđa Adlešič čestitali su danas izaslanicima 13. općeg sabora HDZ-a 20. obljetnicu stranke, poručivši još jednom kako HDZ i dalje ima potporu svojih koalicijskih partnera.

'Imate partnere, imate prijatelje na koje možete računati', poručila je HDZ-ovcima Đurđa Adlešič

HDZ-u je čestitala i na odluci da izabere ženu na čelo Vlade i stranke. 'Uvjerena sam da vam čitava javnost može i treba čestitati na demokratskom iskoraku. Ni jedna stranka prije nije rekla da žena može voditi vladu u vrijeme krize', kazala je Adlešič.

I Friščić poručuje kako se njegova stranka želi zajedno s HDZ-om suočiti s izazovima krize, a izaslanicima je posebno čestitao na činjenici da će dosadašnjeg predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera imenovati počasnim predsjednikom.

Uvjeren je da je Sanadera na ostavku nagnala blokada koju je pred Hrvatsku na putu u EU postavila Slovenija, no ne vjeruje da će se Sanader potpuno povući iz politike. Tko pozna njega, zna da će i dalje doprinositi svojim radom, kazao je Friščić, nazivajući Sanadera svojim prijateljem.

Izrazio je uvjerenje da će mandatorica Jadranka Kosor vrlo brzo sastaviti novu vladu, kao i da ministri ove godine neće na godišnji, nego da će raditi na ublažavanju krize.

Da se Sanader ne povlači iz aktivne politike uvjeren je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. 'Rekli ste da ćete biti počasni predsjednik, ali želim vam da budete časni predvodnik hrvatskog naroda', poručio je Čović Sanaderu.

HDZ-ov skup pozdravio je i Martin Raguž (HDZ BiH 1990.), predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, te osobni izaslanik njemačke kancelarke Angele Merkel Christian Schmidt

Videoporukom im je 20. obljetnicu čestitao i predsjednik Europske pučke stranke Wilfried Martens, a izaslanicima je pročitana poruka u kojoj francuski predsjednik Nicolas Sarcosy izražava žaljenje zbog Sanaderove ostavke.