PROMETNA REGULACIJA

Centar Zagreba pod opsadom u četvrtak

15.02.2010 u 12:52

Bionic
Reading

Povodom inauguracije predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića, dana 17. i 18. veljače 2010. bit će uspostavljena privremena regulacija prometa kojom će čitav centar Zagreba biti pod pravim opsadnim stanjem

Prema informacijama iz policije uvodi se zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila od 17. veljače 2010. od 18 sati do 18. veljače 2010. do 17 sati, u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice te u samoj Mesničkoj ulici, u Pierottievoj i Ulici Isidora Kršnjavoga od Kačićeve do Savske.

Također je predviđena zabrana prometa, navode iz policije, za sva vozila, osim za vozila s akreditacijom, u Pierottievoj ulici od 17. veljače 2010. od 17 sati do 18. veljače 2010. do 17 sati, i u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada, Mesničkom i Strelačkom ulicom 18. veljače 2010. od 7 do 17 sati osim za vozila s rezervacijom parkiralištu u garaži Tuškanac, ulicom Tuškanac od Nazorove do Streljačke 18. veljače 2010. od 7 do 17 sati.

Dalje se navodi u priopćenju koje je potpisao načelnik ravnatelja Ureda policije Krunoslav Borovec za vrijeme prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država dolazit će do povremenog i kratkotrajnog zaustavljanja prometa na relaciji Zračna luka Zagreb centar grada.

Dolazak građana na Trg Svetog Marka, kao i stanara s područja Gornjeg grada, navodi se dalje, predviđen je isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom kroz Kamenita vrata.

'Sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju policija će provoditi preglede svih osoba koje dolaze na Gornji Grad. U skladu s navedenim, molimo građane da ne dolaze pod utjecajem opojnih sredstava te da sa sobom ne nose predmete ili sredstva pogodna za nanošenje ozljeda ili remećenje javnog reda i mira, u cilju izbjegavanja mogućih neugodnosti', stoji u priopćenju.