OTVORENA ISTRAGA

Čelnici Varaždinskih vijesti 48 sati u pritvoru

05.05.2011 u 17:31

Bionic
Reading

Otvorena je istraga protiv čelnih ljudi tjednika 'Varaždinske vijesti' Ernesta Fišera, Davora Mašića i Svebora Fischera i određen im je pritvor, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic

Sva se trojica osumnjičenika terete za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, a prvoosumnjičeni Ernest Fišer i za kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Istražna je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Biserka Plesničar otvorila je danas istragu i trojici osumnjičenika odredila pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Ernestu Fišeru i njegovom sinu Sveboru i zbog opasnosti od ponavljanja djela, rekao je Pavlic.

Dodao je da je temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela otvorena istraga i u odnosu na Trgovačko društvo Varaždinac Plus d.o.o i trgovačko društvo Varaždinske vijesti d.d. kao četvrto i petoosumnjičene. Tvrtka Varaždinac Plus se tereti da je kaznenim djelom koje su počinili prvo, drugo i trećeosumnjičeni pribavila za sebe nepripadnu imovinsku korist u iznosu većem od 350 000 kuna, a tvrtka Varaždinske vijesti da je kaznenim djelom koje je počinio prvoosumnjičeni Ernest Fišer pribavila za sebe nepripadnu imovinsku korist u iznosu većem od 320 000 kuna, pojasnio je Pavlic.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je i zahtjev za određivanjem privremene mjere zabrane otuđenja ili opterećenja nekretnina u vlasništvu osumnjičenika, kako bi se osigurala naplata štete u slučaju da ih sud pravomoćno proglasi krivima. O tom će zahtjevu istražna sutkinja odlučivati naknadno.