carrie lam

Čelnica Hong Konga priprema se za susret s građanima na stadionu

26.09.2019 u 10:55

Bionic
Reading

Čelnica Hong Konga Carrie Lam susrest će se sa 150 građana u četvrtak navečer u sklopu širih konzultacija u potrazi za rješenjem višemjesečnih protuvladinih prosvjeda

Sastanak će se održati na stadionu na otoku Hong Kong u blizini vladinih ureda, sa sudionicima koji su nasumično izabrani s prijavnog obrasca.

Obližnje trgovine i škole planiraju se ranije zatvoriti zbog mogućih prosvjeda protiv nepopularne čelnice, prenosi The South China Morning Post.

Lam je poručila da će se na sastanku saslušati "pritužbe javnosti i identificirati problemi s kojima se društvo suočava" koji će se potom "proučiti i prenijeti u konkretne aktivnosti vlade", objavio je u četvrtak The New York Times.

Lam je također rekla da se Hong Kong može uzdići iznad političkog nesklada i "dubokih rana" do kojih je došlo u 17 tjedana prosvjeda.

"Hong Kong se suočio i prebrodio značajne izazove u svakom desetljeću od kraja Drugog svjetskog rata. To nam nešto govori o stanovnicima Hong Konga. Oni se opiru i oni su snalažljivi", rekla je Lam.

Dodaje da je Hong Kong gospodarski spreman prevladati gubitke zbog prosvjeda nakon što je turizam pao na najnižu razinu još od izbijanja SARS-a 2003.

Prosvjedi, koji su duboko podijelili većinu Hong Konga, započeli su u lipnju zbog zakona o izručenju u Kinu, koji je u međuvremenu povučen.