VREMENSKA PROGNOZA

Čeka nas nestabilno vrijeme, evo gdje će biti kiše i pljuskova s grmljavinom

21.05.2019 u 07:06

Bionic
Reading

U utorak će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme. Mjestimice će biti kiše te pljuskova s grmljavinom, ponajprije na sjevernom Jadranu te u zapadnim predjelima unutrašnjosti. Dulja sunčana razdoblja očekuju se u Dalmaciji te prijepodne i u Slavoniji i Baranji, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a na Jadranu južni vjetar i jugo

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na otocima ponegdje i viša, a najviša dnevna od 17 do 22 °C, u gorju malo niža, prognozira DHMZ.

U Zagrebu će danas biti promjenljivo oblačno povremeno uz kišu, moguće i grmljavinu. Puhat će umjeren, u okolnom gorju i jak jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 18 i 20 °C.

U srijedu nas čeka djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice će biti kratkotrajnih pljuskova osobito u unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na Jadranu južni vjetar i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a najviša dnevna između 17 i 22 °C.

U Zagrebu će sutra biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 13, a najviša dnevna između 20 i 22 °C.

  • +36
Oblaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prognoza po regijama za utorak

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12, a najviša dnevna između 20 i 22 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno povremeno uz kišu, moguće i grmljavinu. Puhat će umjeren, u okolnom gorju i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno povremeno uz kišu, ili pljuskove s grmljavinom. Puhat će umjeren od jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 11, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno povremeno uz kišu, ili pljuskove s grmljavinom. Puhat će umjeren južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano i razmjerno toplo. Uz umjeren razvoj oblaka ponegdje su mogući pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, a najviša dnevna između 20 i 22 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Manjak energije i problemi u koncentraciji

I dalje se nastavljaju razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Iako se ne očekuju veće tegobe, kod osjetljivijih ljudi je moguće slabije raspoloženje, manjak energije i problemi u koncentraciji. Tegobe će biti slabije izražene na južnom Jadranu, gdje će pretežno sunčano vrijeme pridonositi poboljšanju općeg stanja.