SAMO U NIGERIJI

Čeka ih smrtna kazna jer su tražili plaće

04.02.2012 u 18:38

Bionic
Reading

Nakon mjeseci torture, nigerijski aktivisti Osmond Ugwu i Raphael Elobuike idu na sud u predmetu koji organizacije za zaštitu ljudskih prava nazivaju 'progonom i ušutkavanjem sindikalista', a zbog čega bi, ako budu osuđeni, mogli čak biti i smaknuti

Damian Ugwu (nije rodbina Osmondu), još jedan sindikalni aktivist, kaže da je jedini zločin koji su optuženici počinili taj da su hrabrili radnike u Nigeriji da traže poštenu plaću i ljudski tretman na radnom mjestu.

Damian je uvjeren da samo međunarodni pritisak može spasiti Osmonda i Raphaela, ne samo od nekorektne sudske presude i procesa, već i mogućnosti da budu ubijeni dok su u pritvoru. On je stoga pokrenuo peticiju na Change.org tražeći trenutačno puštanje na slobodu i odacivanje optužbi protiv Osmonda i Raphaela.

Kao aktivist udruge Social Justice Advocacy Initiative u Lagosu, Damian je svjedočio puno puta ušutkavanju i progonu aktivista za ljudska i radnička prava. Čak, štoviše, kaže da nije neobično što državni tužitelj montira kampanju intimidacije samih sudaca.
Javnost je pozvana da podrži ovu peticiju za spas Osmonda Ugwua i Raphaela Elobuikea, što se može učiniti ovdje.