ČEKA SE ODLUKA O PRITVORU

Čehoka brani odvjetnica obitelji Sanader

10.06.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Jedan sat pošto je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok doveden na ispitivanje, iz sjedišta USKOK-a izašla je njegova braniteljica Jasna Novak, nekoć odvjetnica obitelji Sanader, koja nije željela dati nikakvu izjavu pa nije poznato kako se Čehok branio od sumnji da se udružio s još troje osumnjičenih i - zloporabivši položaj gradonačelnika - oštetio Varaždin za 29 milijuna kuna

Varaždinski gradonačelnik i nezavisni saborski zastupnik Čehok doveden je u USKOK u Gajevoj ulici oko devet sati policijskim kombijem iz jedinice za zadržavanje, gdje je proveo noć pošto je jučer poslijepodne uhićen u Varaždinu. Prije toga skinut mu je zastupnički imunitet.

USKOK sada mora odlučiti hoće li od suca istrage zatražiti Čehokovo zadržavanje u jednomjesečnom istražnom zatvoru, što je vrlo vjerojatno s obzirom na to da je već u zahtjevu za skidanjem imuniteta tražio odobrenje i za njegovo uhićenje te pritvaranje i istražni zatvor.

U tom slučaju danas će se održati ročište na zagrebačkome Županijskom sudu na kojemu bi se trebao pojaviti i Čehok.
Protiv Čehoka i troje suosumnjičenika USKOK je jučer pokrenuo istragu zbog sumnje da su se udružili u skupinu koja je zlouporabom položaja i ovlasti i poticanja na te zlo oštetila Varaždin.


Varaždinski gradonačelnik i nezavisni saborski zastupnik Ivan Čehok je u USKOK u Gajevoj ulici doveden policijskim kombijem iz jedinice za zadržavanje gdje je proveo noć, nakon što je jučer poslijepodne uhićen u Varaždinu. Tomu je predhodilo skidanje njegovog zastupničkog imuniteta.

Uz Čehoka osumnjičeni su, kako se neslužbeno doznaje, i varaždinski poduzetnik vlasnik dviju tvrtki T7 Grupa i T7 Vis Davor Patafta, kojemu je Čehok navodno pogodovao. Istraga je pokrenuta i protiv članice Uprave T7 Grupe Narcise Huljev, te jednog građevinskog sudskog vještaka, a i navedene dvije Pataftine tvrtke također su pod istaragom USKOKA.

Čehoka i suosumnjičene tereti se da su se od svibnja 2008. godine povezali u zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi na štetu Varaždina. Čehoka se sumnjiči da je zlouporabio položaj jer je kao gradonačelnik pogodovao tvrtkama Patafte u zaključivanju poslova s gradom Varaždinom.

Sumnja se da su pomoću sudskog vještaka vrijednost zemljišta koja je Patafta prodavao i mijenjao s gradom procjenjivali na znatno veće iznose od tržišnih.

O navodnim malverzacijama na štetu grada Varaždina mediji su već ranije izvještavali, a Čehok je to u više navrata opovrgnuo. Uoči uhićenja rekao je da nije utjecao na odluke gradskog vijeća o kupovini i zamjeni zemljišta.