'GOVOR MRŽNJE I RASIZAM'

Čehok u strahu od Čačića razmišlja o zaštitarima

21.05.2009 u 15:22

Bionic
Reading

Novi varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatko Horvat predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare planove i program za sljedeći mandat

VARAŽDIN - Čehok je istaknuo kako se nastavljaju svi projekti te da će, umjesto dosadašnjeg poglavarstva, osnovati vijeće sastavljeno od raznih stručnjaka. Također je objasnio razloge povratka Slobodana Mikca, Ravnatelja agencije za promicanje izvoza i ulaganje, na dužnost varaždinskoga dogradonačelnika.

Pred nama je teška borba s gospodarskom krizom i moramo pojačati gospodarsku aktivnost u gradu Varaždinu, što je ujedno glavni razlog njegova povratka u Varaždin, rekao je Čehok.

Čehokova lista u Gradskome vijeću, koje ima 35 mjesta, osvojila je 13 mandata, lista HNS-SDP 16, HDZ četiri, a HSS dva mjesta.

'Mi nećemo kupovanjem vijećnika i ucjenama osiguravati većinu u Vijeću, kao što to već sada radi druga strana. Čačić želi preko Vijeća voditi rat sa mnom i Zlatkom Horvatom. Ja se iskreno nadam da vijećnici SDP-a i HSS-a neće biti 'pijuni' u njegovu ratu', istaknuo je Čehok te dodao kako bi bilo prirodno da vijećnici HSS-a podupru njegove projekte i program, pri čemu je potvrdio da se s HDZ-om razgovara o suradnji u Vijeću te dodao kako će na pregovore pozvati i predstavnike drugih stranaka.

Također je potvrdio kako iz HNS-a stižu pritisci prema pojedinim osobama s njegove Nezavisne građanske liste, no zasad nije želio govoriti o imenima.

Čehok je na kraju rekao kao su posljednji Čačićevi istupi dokaz bahatosti i arogancije, pri čemu je istaknuo kako zbog njegova govora mržnje i rasizma polako osjeća strah i da će možda biti prisiljen potražiti zaštitu.