gradonačelnik varaždina

Čehok u imovinsku karticu nije unio obiteljsku kuću, dodatnu zaradu, ali ni stan za koji ga tereti Uskok

13.02.2020 u 11:03

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u imovinskoj kartici nije naveo obiteljsku kuću u Varaždinu kao ni dodatna primanja koja ostvaruje radom na Sveučilištu Sjever. U kartici nije naveden niti stan u takozvanoj Karingtonki za koji ga Uskok tereti da ga je dobio kao mito za usluge učinjene Miroslavu Buniću odnosno tvrtki Zagorje-Tehnobeton

'Ja sam svoj dio kuće prenio na svoju malodobnu djecu. Zapravo, jedno dijete već je punoljetno. A druge polovine vlasnik je supruga. To prijavljuju oni kojima bračni drug ne predaje svoju karticu. Zašto bih ja upisivao to kad je žena to navela u svojoj kartici, a ja nisam vlasnik? Dakle, nema tu zatajivanja imovine ako je ona to navela', rekao je Ivan Čehok za Varaždinski.hr.

Čehok prema podacima iz imovinske kartice osim gradonačelničke plaće od neto 17.860 kuna, nema nikakva dodatnja primanja. U posjedu zajedno sa suprugom ima 2.302 dionice J&T banke, čija je nominalna vrijednost 30 kuna, te je osobno vlasnik umjetničkih slika koje je procijenio na 150.000 kuna.

U kartici je naveo i da je supruga vlasnik apartmana u Kukljici na otoku Ugljanu površine 60 četvornih metara, a vrijednost te nekretnine je 600.000 kuna. Supruga je vlasnica i automobila Renault Megane iz 2010. godine, vrijednog 40.000 kuna, a ima i ušteđevinu od 130.000 kuna.

Čehok je imovinsku karticu ispunio nedugo po stupanje na dužnost, 10. srpnja 2017. Od sredine 2018. dodatno je zaposlen na Sveučilištu Sjever, tamo ima zvanje docenta. Te promjene lani nije prijavio.

'Išao sam provjeriti, ja sam počeo raditi krajem 2018., a prvu plaću sam dobio u siječnju 2019. Dakle, to ću sad prijaviti, u promjenama za prošlu godinu', rekao je Čehok te dodao kako je imao i neke prihode od udžbenika te da te podatke isto mora ažurirati u kartici.

Stan u Aleji nije upisao u karticu, rekao je, jer nije upisan kao vlasnik.

'Taj stan je u predstečajnoj nagodbi. Naime, Stanoing je u međuvremenu gore stavio zabilježbu banaka. Tako da se ja ne mogu voditi kao vlasnik', kaže Čehok te dodaje kako ima kupoprodajni ugovor ali da po njemu nije isplatio svu cijenu jer mu je upisana hipoteka.

Na novinarski upit tko tamo plaća režije, kaže:

'Zapravo nitko. Odnosno oni valjda plaćaju. Jer oni u principu ne mogu ući u stan prije nego što bude predstečajna gotova. A stan je zapravo po hipoteci bankovno vlasništvo. To je totalna pravna zavrzlama, i nisam ja jedini u toj situaciji', zaključuje varaždinski gradonačelnik.