svađa gradonačelnika i župana

Čehok otišao na kavu u Međimurje, Čačić mu odgovara: To je opasna poruka!

22.11.2020 u 14:45

Bionic
Reading

Nakon uvođenja strogih epidemioloških mjera u Varaždinskoj županiji, odnosno zatvaranja ugostiteljskih objekata, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok odlučio je prkositi te je na kavu otišao u Međimurje. Brzo mu je stigao odgovor varaždinskog župana Radimira Čačića

'U Varaždinskoj županiji ukupno je 2.195 oboljelih od koronavirusa, u bolnici s težom kliničkom slikom je njih 191, 15 osoba je na respiratoru. Ukupno je do sada u Varaždinskoj županiji umrlo 59 osoba. Od početka studenog broj osoba na bolničkom liječenju povećao se za 136 posto. Svi oboljeli, oni na respiratorima i u bolnici, liječnici i medicinsko osoblje koji su na rubu izdržljivosti vjerojatno neće na kavu u Međimurje, koje je od jučer prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji svrstano na drugo mjesto regija po broju zaraženih u cijeloj Europi!', stoji u priopćenju poslanom iz Ureda varaždinskog župana Radimira Čačića.

'Obezvređivanje i ne poštivanje mjera od strane gradonačelnika Čehoka, saborskih zastupnika Habijana i Jenkača opasne su poruke. Pozivamo građane na odgovorno ponašanje jer zdravlje Vas i Vaših najbližih važnije je od politikanstva ljudi bez odgovornosti!', poručuje Čačić.

Podsjetimo, Čehok se nije slagao s uvođenjem strogih mjera, a u u razgovoru za N1 televiziju rekao da je, poput mnogih Varaždinaca, zaobišao rigorozne epidemiološke mjere koje su u petak uvedene u Varaždinskoj županiji te je otišao u susjednu Međimursku županiju i popio kavu.

Stožer civilne zaštite RH u petak je donio odluku o postrožavanju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, a njima se, među ostalim, od 21. studenog do 4. prosinca privremeno obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane. Među odlukama je i zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na otvorenom, na kojima je nazočno više od 20 osoba na jednom mjestu, kao i zabrana svih javnih događanja i okupljanja u zatvorenim prostorima. Nacionalni je stožer donio i odluku da se na vjerskim okupljanjima i obredima u zatvorenim prostorima broj nazočnih ograničava s obzirom na veličinu prostora.