DAVOR ŽMEGAČ:

Čehok je kandidat HSLS-a za gradonačenika

09.02.2009 u 22:32

Bionic
Reading

Ivan Čehok u ovom je trenutku kandidat HSLS-a za varaždinskog gradonačelnika te ima pravo sam predložiti dogradonačelnike i listu za gradsku skupštinu, a zasad je nepoznato tko će biti na toj listi, izjavio je zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač, nakon današnje sjednice stranačkog Predsjedništva

ZAGREB - Na toj je sjednici, uz ostalo, bilo riječi i o navodnoj Čehokovoj namjeri da na lokalne izbore u svibnju ide kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Varaždina.

Žmegač je opovrgnuo takve medijske napise, rekavši kako je danas telefonski razgovarao sa Čehokom, koji mu je objasnio kako na izbore želi kao stranački kandidat, ali da bi listu za gradsku skupštinu proširio s nekim imenima izvan HSLS-a.

Zamjenik predsjednice HSLS-a rekao je da se Čehok o svojim namjerama konzultirao i s predsjednicom stranke Đurđom Adlešić.

Žmegač je također opovrgava da je stranački vrh nezadovoljan takvim Čehokovim stavom. Naglasio je kako Čehok ima punu potporu kao potpredsjednik stranke, te objasnio da nositelj izborne liste, po stranačkom Statutu, predlaže kandidate na toj listi, za koju treba dobiti suglasnost stranačke organizacije.

Odbacio je i tvrdnje kako je stranka nezadovoljna jer Čehok ne želi u Varaždinu predizborno koalirati s HDZ-om na lokalnim izborima, naglasivši da ogranci autonomno odlučuju s kim će koalirati.

"Bilo bi nam drago da se nađu s HDZ-om, ali ako to ne uspije, ništa", rekao je Žmegač.

Čehok nije bio nazočan poslijepodnevnoj sjednici Predsjedništva HSLS-a u Zagrebu, zbog privatnih obveza, a izostala je i predsjednica stranke Đurđa Adlešič, zbog putovanja u Čad.