ZLATNI KAVEZ UMJESTO ZATVORA

Ceca dobila elektronsku narukvicu

22.06.2011 u 17:03

Bionic
Reading

U vilu folk pjevačice Cece Ražnatović danas je ušao službenik Odjeljenja za alternativne sankcije Uprave za kaznene sankcije srpskog Ministarstva pravosuđa, koji je pjevačici i njezinoj sestri Lidiji Ocokoljić na nogu stavio elektronsku narukvicu, javlja Blic. Ceca će, u sklopu izdržavanja kazne kućnog zatvora, osam mjeseci biti pod elektronskom kontrolom

Postavljanjem odašiljača i prijemnika na telefonsku liniju kontrolirat će se zabrana napuštanja vile u ulici Ljutice Bogdana 3, gdje će dvije sestre zajedno služiti kaznu koja im je izrečena presudom. Monitoring nad sestrama vršit će povjerenik kojega će postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštivanje zabrane napuštanja kuće, obavljat će se iz komandnog centra Uprave.

Prema sporazumu koji je zaključila s Tužiteljstvom, Ražnatovićeva je priznala da je protupravno prisvajala novac od transfera 10 nogometaša NK Obilić u inozemne klubove, te da je bez dozvole u kući držala 11 pištolja. U zamjenu za priznanje krivnje pjevačica je dobila mogućnost da, umjesto u Centralnom zatvoru, kaznu odsluži u kućnom zatvoru, odnosno u svojoj vili u Beogradu.

Ražnatovićeva je tako osuđena na godinu dana kućnog zatvora, a njena sestra, koja je priznala da joj je pomagala, na šest mjeseci. Budući da je Ceca četiri mjeseca provela u pritvoru tijekom akcije Sablja 2003. godine, njoj je ostalo još osam mjeseci kazne, a njenoj sestri, koja je također bila u pritvoru, oko četiri i pol mjeseca.

Pjevačica će morati platiti i novčanu kaznu od milijun i pol eura, koju će prema dogovoru otplatiti u tri rate. Prvu ratu od 500.000 eura mora platiti u narednih 15 dana po uručenju presude, drugu u istom iznosu u roku od šest mjeseci, a treću za godinu dana. Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen u cijelosti, na njenu vilu u ulici Ljutice Bogdana bit će stavljena hipoteka.

DANAS STIGLA IZVRŠNA PRESUDA

Izvršna presuda protiv Cece i njene sestre danas je stigla Upravi za izvršenje kaznenih sankcija Ministarstva pravosuđa Srbije. Podsjetimo, nakon osam godina istrage, koja je više puta proširivana, Više tužiteljstvo u Beogradu je krajem ožujka podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve. Dva tjedna nakon toga postignut je sporazum o priznanju krivnje s pjevačicom i njenom sestrom. Odmah po zaključenju sporazuma zaustavljena je i financijska istrage protiv Ražnatovićeve, koju je naložilo Tužiteljstvo nakon podizanja optužnice kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda.