ISTRAGA VRAĆENA NA POČETAK

CD s Registrom nađen u sefu Ureda za obranu!

28.04.2010 u 14:03

Bionic
Reading

KAportal.hr otkriva da je CD s podacima za izradu jedinstvenog registra hrvatskih branitelja, za koji se sumnjalo da je ukraden, pronađen u podrumskom sefu karlovačkog Ureda za obranu

Medij s osobnim podacima o hrvatskim braniteljima pronađen je još 19. travnja, i to u podrumskim prostorijama Ureda za obranu, u sobi broj 4, uredu bivšeg djelatnika Davora Stišćaka.

Stišćak je bio jedan od istraživanih zbog navodnog nestanka CD-a koji je od početka istrage bio zaključan u metalnom sefu uz ostale arhivske dokumente s oznakom vojne i državne tajne.

KAportal.hr podsjeća da je, nakon što vojna i kriminalistička policija nisu našli nikakve tragove koji bi inkriminirali Enesa Felića, Dijanu Marković, Martina Barića i Davora Stišćaka, čiji su stanovi i uredi pretreseni, policiju na trag naveo upravo Stišćak upitavši ih jesu li pregledali sef u njegovu bivšem uredu na Zrinskom trgu.

Istraga o curenju podataka o registru branitelja ovim je, čini se, vraćena na početak, jer upravo je famozni CD bio okosnica potrage za objaviteljima registra.

Sve stvari koje su oduzete osobama nad kojima je vršena obrada vraćene su vlasnicima koji ni u jednom trenutku nisu bili lišeni slobode, niti su imali status osumnjičenika.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec, koji je još do prije desetak dana tvrdio da slijede trag nestalog CD-a u Karlovcu, danas je novinarima KAportala poručio da se istraga nastavlja.