KRIZA HRANE

Caritas pokrenuo akciju za pomoć gladnima u Africi

27.07.2011 u 12:33

Bionic
Reading

Hrvatski Caritas 27. srpnja 2011. pokrenuo je akciju pomoći za Afriku, takozvani Afrički rog, napose Somaliju, u kojoj više milijuna ljudi živi na rubu gladi, a kriza izazvana sušom smatra se najtežom u posljednjih 20 godina

Iz interventnog fonda Hrvatski Caritas uputio je žurnu pomoć preko svoje međunarodne mreže - Caritasa Internationalis - koji osigurava logističku i operativnu podršku u pružanju kvalitetne pomoći.

U akciju se možete uključiti uplatom na žiroračun Hrvatskog Caritasa kod PBZ-a 2340009 – 1100080340, poziv na broj 27 ili pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn, PDV uključen).

Vjernici mogu predati priloge i u svim župama diljem Hrvatske. Online uplate su moguće na www.caritas.hr.

I papa Benedikt XVI u nedjelju 17. srpnja uputio je međunarodnoj zajednici poziv na mobilizaciju. 'S velikom zabrinutošću pratim vijesti koje stižu iz dijela Afrike, takozvanog Afričkoga roga, napose Somalije, koju je pogodila užasna suša, a neke krajeve i vrlo jake kiše, što je prouzročilo humanitarnu katastrofu.

Želio bih da ojača međunarodna mobilizacija radi brzog slanja pomoći našoj braći i sestrama koji su u velikoj kušnji, a među njima su i mnoga djeca. Neka ne ponestane naše solidarnosti s trpećim stanovništvom i stvarna potpora svih osoba dobre volje', poručio je iz ljetne rezidencije u Castel Gandolfu.

Hrvatski Caritas
, kao i u dosadašnjim akcijama pomoći za potrebne na međunarodnom planu, prikupljena će sredstva dostaviti preko svoje međunarodne mreže, Caritasa Internationalis.