zagreb

Caritas Dobrom domu ustupio prostore za pučke kuhinje

30.03.2020 u 15:51

Bionic
Reading

Nekoliko novih punktova za korisnike pučkih kuhinja oformila je ustanova Dobri dom Grada Zagreba kako bi korisnici mogli lakše preuzeti tople obroke, objavio je u ponedjeljak Caritas koji je za tu namjenu ustupio svoje tri lokacije

Dobri dom uz svoje četiri lokacije tople obroke dijeli u prostorima Caritasa u Gajnicama - Crnojezerska 20, za korisnike s Črnomerca, Podsuseda – Vrapče. Za korisnike iz Sesveta prostorije se nalaze u Dubravi, Avenija Dubrava 220, a u Caritasu Župe Sv. Antuna Padovanskog, Sv. Duh 33, prostorije su za korisnike s Trešnjevke Sjever i Jug, stoji u priopćenju.

Svi korisnici na podjelu obroka trebaju donijeti svoje posude kako bi mogli preuzeti obrok. Obroci se dijele od 11 do 13,30 sati, a dnevno je osigurano oko 2.200 obroka, navodi se u priopćenju.

S radom nastavljaju i Blagovaonica Branimirova u Ulici Kneza Branimira 35, za korisnike s područja Donji Grad (Centar), Gornji Grad -Medveščak, Trnje i Podsljeme. Korisnicima s područja Dubrave i Maksimira na raspolaganju su Blagovaonica Cerska, Cerska 3. Blagovaonica Alfirevićeva u Alfirevićevoj 6 na raspolaganju je korisnicima s Peščenice i Žitnjaka, a Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Siget 18, na raspolaganju je korisnicima iz Novog Zagreba (Zapad, Istok, Brezovica).

Korisnici se prilikom preuzimanja obroka moraju obvezno pridržavati propisanih uputa i mjera zaštite kako bi zaštitili i sebe i druge.