OPREMA ZA MUNDIJAL

Carinici u Rijeci zaplijenili 1.853 dresa

27.07.2011 u 12:21

Bionic
Reading

Čak 1.853 sportska dresa raznih nogometnih klubova i reprezentacija zaplijenili su carinici u osobnom automobilu zaustavljenom na riječkom području

Carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage završili su s prebrojavanjem silnih sportskih dresova koje su prošloga tjedna otkrili u dva vozila, osobnom i teretnom, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka. Prvim je upravljao Hrvat, drugim Hrvatica, a ukupno su prevozili čak 1.853 komada

Prilikom kontrole vozila carinici su od vozača zatražili da otvori prtljažnik osobnog vozila, s obzirom da je cjelokupni prostor u vozilu, osim sjedala na kojem je sjedio vozač, bio ispunjen crnim vrećama. Kada je otvorio jednu vreću, carinici su njega i vozilo otpratili u skladište u luci Rijeka da bi izvršili detaljniji pregled, što na licu mjesta nije bilo moguće.

Ustanovljeno je da se radi o robi vrijednoj 95.280 kuna, odnosno 1.750 komada sportskih kompleta i sportskih dresova nogometnih klubova Real Madrida, Barcelone, Milana, Schalkea, Borussije, Bayerna, Bayern Münchena te reprezentacije Argentine i Hrvatske.

U drugom slučaju, u teretnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljala hrvatska državljanka, carinici su pronašli 113 komada sportskih majica i dresova s oznakama raznih sportskih klubova te hrvatske nogometne reprezentacije.

Sva roba im je, zbog nepostojanja prateće dokumentacije i sumnje u pokušaj povrede mjera zaštite intelektualnog vlasništva, privremeno oduzeta.