NIŠTA SE NIJE DOGODILO

Carina demantira incident sa Slovakinjom

21.07.2011 u 09:12

Bionic
Reading

Glasnogovornik Carine Mario Demirović odlučno je porekao navode iz teksta 'Carinik od Slovakinje navodno tražio oralni seks' tvrdeći da se u tekstu opisani događaj nije zbio

U vezi s informacijama koje su se tijekom dana 20. srpnja pojavile u javnosti o navodnom neprimjerenom ponašanju carinskih službenika na Carinskoj ispostavi Plovanija tijekom ponedjeljka, 18. srpnja, prema slovačkim turistima, Carinska uprava je poduzela žurne radnje radi utvrđivanja relevantnih okolnosti i eventualne umiješanosti carinskih službenika u sporni događaj.

Provedenim detaljnim provjerama, međutim, nije utvrđeno bilo kakvo postupanje carinskih službenika prema slovačkim turistima na način kako je to preneseno u objavljenom sadržaju, odnosno pouzdano je utvrđeno da carinski službenici nisu umiješani u sporni događaj na graničnom prijelazu Plovanija.

S obzirom na navedeno, jasno je da je sadržaj i ton objavljenog sadržaja posve netočan i krajnje tendenciozan.

Pri tome ističemo da sadržajni karakter objavljene informacije nedvosmisleno ukazuje na okolnosti postupanja granične policije koja je ima propisana ovlaštenja i primarnu nadležnost u području otkrivanja zlouporabe droga.

Stoga odbacujemo sadržaj svih navoda kojima se carinski službenici apriori ističu kao odgovorni za krajnje degutantno i etički neprihvatljivo ponašanje u obavljanju službenih dužnosti.

S obzirom da prije objave predmetnog sadržaja nisu zatražena relevantna pojašnjenja Carinske uprave, te da je bez potrebnih provjera objavljen sadržaj koji izravno šteti ugledu carinske službe i carinskih službenika, sukladno uvodno označenim zakonskim odredbama, zahtijevamo žurnu i cjelovitu objavu ovoga ispravka,
stoji upriopćenju koje je potpisao glasnogovornik Carine Mario Demirović.