UZMITE KARIJERU U SVOJE RUKE

Career Day - znanje je na cijeni

30.04.2009 u 09:54

Bionic
Reading

AIESEC Osijek i Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Osijeku organiziraju Career Day, projekt koji omogućava direktnu komunikaciju između gospodarstvenika i studenata svih fakulteta Sveučilišta u Osijeku

Career Day će biti održan 6. svibnja 2009. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, sa svečanim otvorenjem u 10 sati.

Ovogodišnji Career Day je vrlo zanimljiv studentima te je nešto drugačiji nego prošlih godina. Osim što će studenti imati priliku prilaziti štandovima i informirati se o tvrtki, kompetenciji koju ta tvrtka traži od zaposlenika te mogućnostima zapošljavanja i napredovanja, ove godine će na Career Dayu biti predstavljene sve studentske udruge Sveučilišta, odnosno sva praktična iskustva koja studenti Sveučilišta mogu dobiti. Studenti će se moći upoznati s radom i projektima udruga, a moći će saznati i kako se uključiti u rad udruga. Uključivanjem u rad udruga studenti postaju bliži poslodavcu, a i poslodavci cijene dodatna znanja skupljena kroz rad udruga.

Intelektualna burza trebala bi povezati studente i poslodavce

Na ovogodišnjem Career Dayu studenti će imati priliku otvoriti vlastiti profil u interaktivnoj online bazi profila akademskih građana, Intelektualnoj burzi. Intelektualna burza je veliki sveučilišni projekt koji će za zadaću imati povezivanje studenata i akademskih građana s poslodavcima. Pokrenut je na inicijativu studenata Sveučilišta u Osijeku, a potaknut stvarnošću koja nas čeka nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te stanjem globalne recesije.

Otvaranjem granica radnoj snazi iz drugih država EU, konkurentnost domicijalnog stanovništva se smanjuje. Visoka razina nezaposlenosti već je dugo prepoznat problem Osječko-baranjske županije, a kako Hrvatska svoju budućnost vidi u europskoj integraciji, ovaj projekt je prepoznat kao jedan od regionaliziranih alata praćenja i umrežavanja visokoobrazovanih pojedinaca, s ciljem poticanja cjeloživotnog učenja i zapošljavanja hrvatskih intelektualaca na pozicijama za koje su kvalificirani.

Na Career Dayu će biti održan i okrugli stol na temu 'Kako iz krize izaći jači kroz društvo znanja'. Svjesni smo da je recesija problem koji zahvaća sve sfere društva, a ni mladi nisu iznimka. Također smo svjesni da utjecati na kraj gospodarske krize ne možemo, ali možemo na snagu i kvalitetu našeg društva nakon nje.

S tim na umu došli smo do konkretnih prijedloga i projekata te želimo kroz susret s predstavnicima lokalne samouprave, tematski stručnim predstavnicima Sveučilišta u Osijeku, predsjednicima studentskih udruga i studentskih zborova našeg Sveučilišta, te gospodarstvenicima i poduzetnicima naše regije, doći do načina kako konkretno, kroz umrežavanje i javnu potporu, na temeljima zajedničkih ciljeva učiniti to što kvalitetnije i efektivnije.

Ovom prilikom pozivamo sve studente: Prisustvujte Career Dayu i uzmite svoju budućnost i buduću karijeru u svoje ruke!

Dnevni red Career Day-a:
•9 – 15  -- Izlaganja tvrtki i udruga studenata na štandovima
•9.30 - 15.30 -- Intelektualna burza - Prvi Korisnik
•10  -- Svečano otvorenje Career Daya
•10.45 -- Okrugli stol na temu 'Kako izaći iz krize jači kroz društvo znanja'
•12.30 -- Domjenak za uzvanike
•13.30 -- Prezentacija generalnog pokrovitelja

Kontakt informacije
Sa svim pitanjima možete nam se javiti u ured AIESEC-a Osijek, prekoputa kantine na Ekonomskom fakultetu ili u prostorije Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Također, možete posjetiti web stranicu Career Daya na adresi: www.efos.hr/careerday

kontakt osoba:
Ivan Brozović, potpredsjednik za komunikaciju
email: ibrozovic21@gmail.com