VJERUJU U INSTITUCIJE

Cammeo se ogradio odprosvjeda taksista

28.07.2017 u 18:57

Bionic
Reading

U povodu prosvjeda taksista protiv Ubera u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, Cammeo Grupa priopćila je u petak da oni ne sudjeluje u prosvjedu, razloge za prosvjed razumiju, ali su čvrstog stava, kao legalisti, da se samo kroz institucije pravne države situacija može i mora riješiti

"Cammeo Grupa ne sudjeluje u prosvjedu, ni današnjem niti onom prošlog mjeseca u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Razloge za prosvjed razumijemo, ali smo čvrstog stava, kao legalisti, da se samo kroz institucije pravne države situacija može i mora riješiti. Vjerujemo u institucije te pozdravljamo odluku Ministarstva prometa da od suda zatraži gašenje aplikacije koja omogućava nezakonito obavljanje taksi prijevoza, kao i sve druge inspekcijske aktivnosti protiv svih koji posluju izvan granica zakona", ističe se u priopćenju iz Cammeo Grupe.

Kažu da iako se zalaže za promjenu zakona, veći broj taksi dozvola i manja administrativna opterećenja "ne pristaju na zamjenu teza da liberalizacija tržišta znači isto što i dopuštanje nekome da radi nezakonito" te smatraju kako bi "država morala omogućiti ravnopravnu tržišnu utakmicu i jednake uvjete za sve".

 "Očekujemo od institucija da nas nakon dvije godine napokon zaštiti od ilegalnih taksi-prijevoznika. Za klijente se trebamo boriti kvalitetom usluge, a ne povlaštenim položajem pred zakonom", poručuje u priopćenju Cammeo Grupa.

Taksisti u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu u petak su ponovno organizirali prosvjed protiv poslovanja Ubera u Hrvatskoj, tražeći da se ukine Uberova aplikacija koja djeluje ilegalno. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković osudio je prosvjed taksista ističući da ne podupire takav način iskazivanja nezadovoljstva, jer se stvara ružna slika o Hrvatskoj, loša za državu i turizam. Pozvao je taksiste da omoguće nesmetano prometovanje i najavio novi zakon o cestovnom prijevozu, koji će urediti poslovanje na tom tržištu.