MORA VRATITI NOVAC

Čakovečkom ginekologu 14 mjeseci zatvora zbog mita

01.06.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Zbog primanja mita čakovečki je ginekolog Nenad Muršić osuđen je na četrnaest mjeseci zatvora na čakovečkom Općinskom sudu, koji mu je izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane bavljenja zvanjem u trajanju od godinu dana te odlučio oduzeti imovinsku korist od 1.900 eura, a morat će vratiti i 2.200 kuna jednoj od oštećenica

U nepravomoćnoj presudi navodi se da je Muršić zlouporabio svoj položaja i ovlasti doktora medicine, specijalista ginekologije i porodništva, tako što je u prostorijama Odjela ginekologije i opstreticije čakovečke

Županijske bolnice od 15. siječnja 2008. godine do 15. travnja prošle godine s većim brojem pacijentica dogovorio da će ih, uz odgovarajuću novčanu naknadu, osobno poroditi i nazočiti njihovu porodu bez obzira je li to u vrijeme njegovog radnog vremena ili rasporeda njegovog dežurstva.

Tako je u siječnju 2008. godine porodio pacijenticu D. V. carskim rezom, za što je od supruga N. V. uzeo traženi iznos od 400 eura. Nakon što je u rujnu 2008. godine porodio pacijenticu T. Ž., od njezinog supruga M. Ž. uzeo je traženi iznos od 2.200 kuna. U svibnju 2009. carskim rezom porodio je I. G., a za to je od nje i supruga D. G. uzeo traženi novac u ukupnom iznosu od 400 eura. Dva mjeseca kasnije obavio je porod carskim rezom pacijentice V. N., za što je od supruga uzeo traženi iznos od 300 eura.

U kolovozu 2009. godine obavio je porod carskim rezom pacijentice I. P., za što je od supruga uzeo traženi novac u iznosu od 400 eura, dok je traženih 300 eura uzeo od svekrve G. H. koju je istog mjeseca porodio. U travnju prošle godine uzeo je traženih 500 eura od supruga pacijentice S. V. koju je također porodio.

Uz zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i dva mjeseca, odnosno oduzimanja protupravno stečene imovine, Muršić se neće moći baviti svojim zvanjem i djelatnošću godinu dana, računajući od pravomoćnosti sudske odluke, s time da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.