PREDSJEDNIČKA UTRKA U SAD-U

Cain odbacuje optužbe za seksualno uznemiravanje

31.10.2011 u 19:35

Bionic
Reading

Vodeći kandidat za republikanskoga kandidata na američkim predsjedničkim izborima Herman Cain u ponedjeljak je potvrdio da je tijekom devedesetih godina bio optužen za seksualno uznemiravanje, ali je dodao da su te optužbe 'neutemeljene'

Sve su optužbe za seksualno uznemiravanje lažne, rekao je u ponedjeljak republikanac Cain, suočen s najtežim izazovom otkako je počeo kampanju za američkoga predsjednika.

U trenutku kad ga ankete postavljaju na prvo mjesto među potencijalnim republikanskim predsjedničkim kandidatima, na novinskom portalu Politico objavljene su optužbe da su se dvije zaposlenice žalile na njegovo seksualno sugestivno ponašanje u doba kad je bio na čelu Nacionalne udruge restorana.

U intervjuu za Fox News taj je nekadašnji predsjednik uprave tvrtke Godfather Pizza rekao: 'Nikad nikoga nisam seksualno uznemiravao. Da, bio sam lažno optužen dok sam vodio Nacionalnu udrugu restorana'.

Herman Cain nikad nikoga nije seksualno uznemiravao. Točka. Kraj priče', rekao je šef njegova ureda Mark Block za MSNBC.

Te bi tvrdnje mogle naštetiti Cainovu rejtingu za republikanskoga izazivača predsjedniku Baracku Obami na izborima u studenome 2012.

U utrci za predsjedničku nominaciju republikanaca Herman Cain nadmašio je Mitta Romneya u posljednjoj nacionalnoj anketi CBS Newsa i New York Timesa objavljenoj u utorak, čime se potvrdilo da je Cain u zamahu za američke izbore 2012., a teksaški guverner Rick Perry koga se donedavno smatralo favoritom završio je na petom mjestu.

Prvi republikanski predizbori održat će se 3. siječnja 2012. u Iowi.