PRIJEDLOZI IZLASKA IZ KRIZE

Čačićevo otvoreno pismo Jadranki Kosor

29.07.2009 u 18:20

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić uputio je danas premijerki Jadranki Kosor otvoreno pismo i svoje prijedloge za izlazak iz krize i nelikvidnosti

ZAGREB - "Javno ste me pozvali na razgovor i iznošenje sugestija koje bi mogle pomoći izlasku Republike Hrvatske iz krize u kojoj se nalazi. Nažalost, usprkos mojoj spremnosti da pomognem, o kojoj ste obaviješteni, do razgovora nije došlo. Stoga Vam se obraćam javnim pismom", piše Čačić.

Donesena su dva rebalansa državnog proračuna bez ikakvog stvarnog smanjenja rashoda, a uz snažno dodatno opterećenje građana, smanjenje konkurentnosti gospodarstva i daljnji rast nelikvidnosti, smatra Čačić.

Uz pismo je priložio 12 HNS-ovih strateških mjera protiv gospodarske i financijske krize i HNS-ov prijedlog zakona o rješenju nelikvidnosti, koju smatra najakutnijim problemom u gospodarstvu, te navodi da je "njegov stav o značenju nelikvidnosti primarno generirane od strane države i javno obznanjeni stav Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)".

"Posljedice najteže osjeća više od 70 tisuća zaposlenih u Hrvatskoj koji zbog financijske blokade danas ne primaju plaće, a do kraja godine realno je očekivati povećanje tog broja na 100 tisuća", kaže Čačić među ostalim u otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor.