talasanje većine

Čačićeva zastupnica u Saboru bila suzdržana o Berošu: Na potezu je HDZ

02.06.2021 u 13:42

Bionic
Reading

Glasanje o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu obilježio je suzdržan glas Natalije Martinčević, zastupnice Čačićevih Reformista, koji su dosad u Saboru podržavali Vladu.

“Htjeli smo uputiti poruku da suradnja podrazumijeva obostranu suradnju i obostrano poštivanje. Mi, nažalost, to nismo sada imali. Imali smo jednu izrazito prljavu kampanju u Varaždinskoj županiji, u kojoj se kandidat HDZ-a koristio i ljudima pod optužnicama i osuđenim kriminalcima. Nakon toga se ide i korak dalje, a to je očito namjera da se u Skupštini Varaždinske županije formira većina s takvim ljudima. Vi tamo imate listu Ivana Čehoka, za kojeg svi znamo da je pod četiri potvrđene optužnice. One su vezane uz nanošenje milijunske štete gradu Varaždinu i ako HDZ misli surađivati s takvim ljudima, sasvim sigurno neće dalje surađivati s Reformistima, niti lokalno niti na nacionalnoj razini”, rekla je Martinčević.

“Ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. Ljudi koji su pod optužnicama, takva suradnja je nama potpuno neprihvatljiva, to bi bacalo veliku ljagu na Reformiste i mi to nećemo dozvoliti. Mi smo taj stav jučer jasno iznijeli, iznio ga je predsjednik stranke Radimir Čačić, a ja sam ga ovdje na ovaj način i potvrdila. Sad je na potezu HDZ”, dodala je.

Martinčević je ujedino i predsjednica saborskog Odbora za medije. Komentirala je i Plenkovićev odnos prema medijima i novinarima, prenosi N1.

“Vidim veliku nervozu koja nije primjerena, to nije dobro. Ta komunikacija s medijima mora biti pristojna i kulturna, to se očekuje od svih nas pa i premijera”, dodala je zastupnica Martinčević.

Bačić: "Držimo se dogovora s početka suradnje, ne vidim razlog da to kršimo"

O nastavku suradnje s Narodnom strankom reformista čija je saborska zastupnica na glasanju o opozivu ministra zdravstva Vilija Beroša bila suzdržana govorio je HDZ-ov Branko Bačić. Rekao je kako o suradnji na lokalnoj razini odlučuje teritorijalno nadležna organizacija.

"Zagovaramo da Reformisti na razini Varaždinske županije sjednu s HDZ-om i ostalim potencijalnim partnerima i tako definiraju kako će ubuduće izgledati suradnja u županijskoj skupštini“, rekao je Bačić i, kako prenosi Dnevnik.hr, naglasio kako se HDZ drži dogovora istaknutog na početku suradnje na nacionalnoj razini.

"A to je da prije i poslije lokalnih izbora i tijekom obnašanja vlasti neće biti prepreka našoj suradnji. Ja ne vidim razlog da taj dogovor kršimo, mi mislimo da će se ovaj problem nadići. Uvjereni smo da ćemo već na idućem glasanju imati 76 ruku", poručio je Bačić.