zbog uzastopnih potresa

Čačić proglasio prirodnu nepogodu za Lepoglavu, Varaždinske Toplice i Bednju

21.01.2021 u 11:00

Bionic
Reading

VARAŽDIN, 21. siječnja 2021. (Hina) - Varaždinski župan Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu nastalu uslijed uzastopnih potresa za područja gradova Lepoglave i Varaždinskih Toplica te općine Bednje, izvijestili su u četvrtak iz Županije

Uzastopni potresi krajem 2020. i početkom 2021. godine na području Lepoglave, Varaždinskih Toplica i Bednje uzrokovali su materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima. Prema preliminarnoj procjeni gradskih i općinskih povjerenstava, šteta iznosi 18,9 milijuna kuna te je župan Čačić u srijedu, 20. siječnja, proglasio prirodnu nepogodu od potresa na tim područjima.

Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sada imaju obvezu u zakonskom roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogodne upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te je dostaviti Županijskom povjerenstvu. Ono će konačne procjene dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sa zahtjevom za dodjelu pomoći ublažavanja i uklanjanja posljedica od potresa, izvijestili su iz Varaždinske županije.