RAZRIJEŠENA NAKON SEDAM DANA

Čačić o Kalamburi: Shit happens!

27.04.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenoj sjednici razriješila Sanju Kalamburu s mjesta šefice Fonda za zaštitu okoliša zbog činjenice da je USKOK-ova optuženica. Za njezino imenovanje odgovorna je ministrica Zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, no ona nije bila na sjednici Vlade da to obrazloži. Zato se prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić novinarima obratio na engleskom jeziku rekavši: shit happens!

Upitan za komentar današnjeg smjenjivanja Sanje Kalambure s mjesta direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nakon samo sedam dana, zbog postojanja optužnice, Čačić je potvrdio kako je taj slučaj sličan onom HNS-ova Srećka Ferenčaka.

'Isto kao i za Ferenčaka, trebalo ju je povući, a to je i učinjeno', zaključio je Čačić i na odlasku dodao: Shit happens! U prijevodu: Sranja se događaju.

Ipak, slučaj Kalambura i Ferenčak bitno se razlikuju; protiv Kalambure nije ni započelo suđenje, nego optužnica za zlouporabu položaja i ovlasti u vrijeme malverzacija s Fimi Medijom (za što je optužen bivši šef Fonda Vinko Mladineo) čeka odluku o pravomoćnosti na Županijskom sudu u Zagrebu. Ferenčak je pak prošao cijelo suđenje i sada čeka pravomoćnost presude na godinu dana zatvora zbog malverzacija zemljištem.

Ministrica Mirela Holy prije tjedan dana se pozivala na svoju vlastitu odgovornost kao ministrice u slučaju da se njezino imenovanje pokaže kao greška na koju su od prvoga dana novinari ukazivali. Što znači ta odgovornost, još ne znamo, ali u Splitu je danas bez dodatnog komentara odlučila kako će napokon poštovati pravosuđe.