pomoć nakon potresa

Butković zahvalio Hrvatskom Telekomu: Cijelo su vrijeme bili na raspolaganju

04.01.2021 u 22:59

Bionic
Reading

Vlada je na sjednici u ponedjeljak donijela odluku o osnivanju Stožera koji će upravljati svim aktivnostima u pružanju pomoći u saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije. Ujedno je za područje Sisačko-moslavačke županije te dijelove Zagrebačke i Karlovačke proglašena prirodna katastrofa. Podnoseći detaljno izvješće iz svojega resora o tome što je napravljeno na saniranju posljedica potresa, ministar prometa Oleg Butković zahvalio je Hrvatskom Telekomu

Podnoseći detaljno izvješće o tome što je napravljeno na potresom pogođenim područjima Petrinje, Siska i Gline kako bi se sanirale posljedice potresa, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na sjednici Vlade u ponedjeljak istaknuo je ulogu Hrvatskog Telekoma.

'S obzirom na to da je telekomunikacijska infrastruktura imala velika oštećenja, moram naglasiti kako su se teleoperateri maksimalno angažirali budući da nije bilo električne energije, pa su putem agregata i mobilnih baznih stanica vratili signal na područja koja su pretrpjela potres. U svemu tome moram istaknuti ulogu Hrvatskog Telekoma koji je čitavo vrijeme bio na raspolaganju', rekao je ministar Butković.

Napomenuo je kako su dodatno osigurane besplatne Wi-Fi točke u pojedinim mjestima, kao i u Petrinji, Glini i Sisku.

Butković je rekao i kako su u ponedjeljak ujutro održali sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture zbog pojačanja signala posebice u ruralnim i pograničnim područjima.

'Naravno, postoje rješenja jer će se dodatnim mobilnim baznim stanicama koje imaju na raspolaganju riješiti i to pitanje', istaknuo je ministar Oleg Butković zahvalivši teleoperaterima jer su promptno reagirali nakon potresa.