iznenađenje u kampanji

Butković se pojavio na skupu jedne od stranaka Amsterdamske koalicije i sve šokirao

17.05.2019 u 10:30

Bionic
Reading

Primorsko-goranski savez jučer je održao svoju izbornu konvenciju, na kojoj je Darijo Vasilić još jednom potvrđen za predsjednika. I dok je bilo očekivano da ova stranka Amsterdamske koalicije na skup pozove svoje koalicijske partnere, dolazak HDZ-ovog Olega Butkovića sve je iznenadio

Na skupu u Dražicama bili su svi čelnici koalicijskih partnera PGS-a, Amsterdamske koalicije, kao i SDP-a, ali jedan od najzanimljivijih detalja bio je posjet predstavnika HDZ-a, ministra i županijskog čelnika HDZ-a Olega Butkovića, čijoj su se prisutnosti na skupu stranke koja nikad nije surađivala s HDZ-om začudili svi redom, piše Novi list.

Iako je pojava člana vladajućih na skupu oporbenih stranaka neobična pojava, Butković je bio prijateljski raspoložen.

'Dobio sam poziv PGS-a, pa sam i došao, zašto ne bih?' rekao je Butković.

'Nitko ne može ostvariti sebe ako ne poštuje drugoga, zato sam danas i ja tu. Zajedno radimo na boljitku ovog kraja i ja prihvaćam cijeli niz PGS-ovih inicijativa. Neke je moguće realizirati, neke nije, ali ja vam zahvaljujem na svim tim inicijativama. Održali ste se kao mala stranka unatoč najezdama velikih i dobro je da postoji jaka regionalna stranka na jednom području', rekao je Butković PGS-ovcima, nakon čega je napustio skup.

  • +7
Oleg Butković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Baš je dobro da je ministar otišao pa ga sada možemo ogovarati', rekla je šaleći se Anka Mrak Taritaš, dok je šef HSS-a Krešo Beljak s govornice poručio kako Butkovića smatra 'jednim od rijetko normalnih HDZ-ovaca'.

Pojava Butkovića na skupu PGS-a nije posve čudna kada se uzme u obzir to da sam ministar mora i prometa dolazi iz Primorsko-goranske županije te da je više od 10 godina bio gradonačelnik Novog Vinodolskog.